Schitter in je eigen choreo

Samen met Sporta-kampen organiseren wij een heus danskamp voor jongeren.

De jongeren worden een week lang ondergedompeld in de wereld van dans en choreografie. De focus ligt hierbij op het creatieve, het zelf creëren van choreografieën.
Onder kwaliteitsvolle begeleiding leren jongeren hoe ze zelfstandig een choreografie kunnen ontwerpen. Zowel in kleine groepjes als met de hele groep worden choreografieën gemaakt met als ultieme doel een prachtige slotshow voor de ouders, familie en vrienden.
De muziek waarop de choreografieën zullen ontworpen worden, zal gemaakt worden door de deelnemers van SummerJam (Kamp).

Ontwikkelen van choreografiën

Dit vormt het centrale thema doorheen de hele week. De jongeren gaan in groepjes aan de slag voor het ontwerpen van meerdere choreografieën. Hierin worden ze bijgestaan door een ervaren docent die de rol van coach opneemt. Bovendien krijgen de jongeren de kansen om hun creaties aan elkaar te tonen en om korte stukjes aan elkaar aan te leren. Zo kunnen ze op de slotshow ook een aantal groepsnummers brengen.

Dansen

Iedere dag krijgen de jongeren een danssessie van een ervaren docent. Deze sessie heeft als doel om goed op te warmen, techniek bij te leren, inspiratie op te doen en bovendien om zelfzelf te kunnen ontplooien.

Workshop Muziek

Een choreografie kun je niet zomaar op meerdere muzieknummers uitvoeren. Een choreografie is met andere woorden een visuele weergave van een specifiek muzieknummer. Om een gepaste choreografie te maken is het dus nodig om een basiskennis van muziek te beheersen. Wees gerust, je moet helemaal geen muzikale genie zijn om een choreografie te maken. Tijdens een workshop nemen we je mee in de wondere wereld van muziek en leer je alles wat je nodig hebt om een uitstekende choreograaf te worden.

Workshop Improvisatie

Het maken van een choreografie is een proces met vallen en opstaan. In de improvisatieworkshop laten we alle remmen los. Verschillende improvisatietechnieken komen aan bod en halen alle creativiteit die diep in ons zit naar boven. In deze workshop is alles mogelijk, zo zijn de grootste en gekste ideeën vaak de beste.

Workshop Attributen

In een dansvoorstelling zie je vaak dat er gebruik gemaakt wordt van attributen. Maar hoe gebruik je nu deze attributen? En bovenal hoe kies je attributen voor jouw choreografie? Dit kom je allemaal te weten in deze uitgebreide workshop.

Workshop Expressie

Het doel bij het opvoeren van een choreografie is het overbrengen van een verhaal, een idee, een …. aan het publiek. Een gepaste mimiek bij de choreografie is dus zeer belangrijk. Want één blik zegt meer dan 1000 woorden. In deze workshop gaan we op zoek naar een gepaste mimiek voor onze choreografieën. Daarnaast zijn er tal van opdrachten voorzien zodat je aan je eigen mimiek kunt werken. Zo ben je zeker dat het publiek mee zal zijn met jouw verhaal.

Overtuigd?

Boek dan nu dit kamp op de website van Sporta-kampen en kom samen met ons op kamp!